top of page

Grup Subirats tanca el cicle productiu amb la integració de dues granges porcines catalanes

Updated: Oct 14, 2020

Amb el control rigorós de tot el procés, l’empresa d’embotits segueix apostant per la màxima qualitat i sabor dels seus productes.

  • La integració de les dues granges de la Garrotxa i l’Alt Empordà és la primera fase d’un pla de creixement vertical

  • El model de cria es basarà en el benestar animal i la sostenibilitat de les instal·lacions

Foto: Els tres germans Subirats, l'Agustí, la Meritxell i l'Elisabeth, davant de la seu del grup a Santa Perpètua de Mogoda (Barcelona).

 

Dimecres 7 d'octubre de 2020.


El grup Subirats, dedicat a l’elaboració d’embotits des de 1926, ha integrat aquest mes de setembre dues granges de porcs al seu grup d’empreses. La compra de les dues granges, situades a Cistella (L’Alt Empordà) i la Vall d'en Bas (La Garrotxa), forma part d’una primera fase de creixement vertical que “permetrà tenir un control rigorós de tot el procés productiu, des de la cria fins a l’elaboració, per seguir oferint la màxima qualitat i sabor dels nostres embotits”, explica Meritxell Subirats, CEO d’Embotits Subirats.


Aquest creixement vertical ha estat possible gràcies a la unió amb Nutrex Pinsos, empresa capdavantera en solucions per a la nutrició animal i amb granges per tot el territori català. L’aliança entre Subirats i Nutrex Pinsos, per crear la societat Cria Responsable S.L., té per objectiu “comptar amb un procés productiu completament verticalitzat que asseguri el benestar animal i la sostenibilitat de les instal·lacions”.


Comptar amb granges pròpies permetrà estandaritzar els processos, prendre decisions sobre el model de cria i la genètica dels animals, crear fórmules nutricionals a mida i controlar la qualitat de forma integral, "del gra de l'ordi al pernil o la llonganissa". D’aquesta manera el cicle serà totalment tancat i controlat per Subirats i“el consumidor guanyarà encara més”. “La nostra voluntat és enfortir el segell de qualitat que ha caracteritzat la nostra família; el compromís Subirats amb l'excel·lència és el motor real d’aquesta integració i del creixement del grup, segons Meritxell Subirats.


Aquest pla comença amb la incorporació de les dues granges, però “amb l’objectiu de sumar-ne de noves els pròxims mesos, per així fer front a les necessitats de matèria primera de Subirats, detalla la CEO. La fita a llarg termini és abastir tot el grup per la producció d’embotits. Actualment, Subirats compra la carn a una desena d’explotacions ramaderes porcines catalanes, que treballen en exclusivitat per a ells. Les dues noves granges Subirats tenen capacitat per 350 mares i uns 10.000 porcs. La incorporació de noves granges, estrictament seleccionades, sempre serà sota criteris de proximitat i de cria responsable.


Així doncs les dues granges s’afegeixen a les quatre empreses que integren el grup: l’escorxador (Vic, Osona), l’assecador de pernils (Hostalets de Balenyà, Osona), la planta de llescats i desossats (Centelles, Osona) i la fàbrica i obrador dels elaborats (Santa Perpètua de Mogoda, Vallès Occidental). Tots els mitjans productius de Subirats estan situats a Catalunya, d'aquesta manera el grup contribueix a la dinamització de l'economia del territori.Tres generacions Subirats,

mestres del sabor des de 1926


La història de Subirats comença l’any 1926, quan en Jaume i la Maria van obrir una botiga de queviures a Santa Perpètua de Mogoda. Amb els anys, va donar lloc a tres cansaladeries regentades pels seus fills.

El 1978, Jaume Subirats, nét del fundador, va unir els tres germans sota les sigles SSS per crear Embotits Subirats: un grup empresarial familiar que, durant tres generacions, ha perfeccionat l’elaboració d’embotits propis. L’any 1979, a Hostalets de Balenyà, naixia l’assecador de pernils. I més tard s'obrí la planta de desossat i emmotllatge d’embotits a Centelles.


I actualment, després de tres generacions, de nou són tres germans Subirats qui encapçalen l’empresa: la Meritxell, l'Elisabeth i l'Agustí tornen a representar les tres esses. “Seguim apostant per oferir la màxima qualitat i el saber fer més tradicional. Per a nosaltres és molt important mantenir l'essència dels orígens i continuar amb el llegat de la nostra família, com ens va transmetre el nostre pare”, explica la Meritxell. Donant sentit a les tres esses, les SSS de Subirats, i al sabor de l’origen.


La suma de l’experiència, l’esforç, la tradició i la innovació han situat el grup Embotits Subirats com a referent del sector al sud d’Europa.Per a més informació:

Comments


bottom of page